Bronckhorster Nightporter tot beste bier van Nederland verkozen

videoDEN HAAG/RHA - Bronckhorster Nightporter mag zich dit jaar het beste bier van Nederland noemen. De Gelderse brouwer Bronckhorster kreeg vanavond tijdens het Nederlands Bierproeffestival in de grote Kerk in Den Haag de Mitra Award uitgereikt.

Bronckhorster, gevestigd aan de Rhabergseweg in Rha, kreeg van de 67 deelnemende brouwerijen -met 397 verschillende bieren- de hoogste punten van de jury. De brouwer won daarmee van alle winnaars van de verschillende subcategorieën. Bronckhorster Nightporter won naast de titel Beste Bier van Nederland 2018 ook de subcategorie Stout/porter.

Eigenaar van Bronckhorster Brewer Company Steve Gammage is trots: ,,Vakmanschap beloont, we zijn trots deze prijs in ontvangst te mogen nemen vanavond. De verkiezing draagt bij aan de aandacht voor het vakmanschap van bierbrouwen. (Speciaal)bier bestaat al lang niet meer uit een mix van 4 á 5 ingrediënten, elke smaak is uniek en dat bewijst deze verkiezing.”

Volledig scherm
V.l.n.r.: Henri Reuchlin (voorzitter Stichting Week van het Nederlands Bier), Sjoerd van Schuylenburch (Nachtburgemeester Den Haag), Steve Gammage (Eigenaar Brouwerij Bronckhorster) en Marco Philipsen (Bestuurslid Dutch Beer Challenge en directeur MITRA). © Nanning Barendsz

Prijzenkast

Volledig scherm
Nachtburgemeester Sjoerd van Schuylenburch slaat het eerste vat aan. © Nanning Barendsz

De prijzenkast van de Bronckhorster Brewing Company puilt intussen uit. Sinds de opening van zijn brouwerij in 2010 won Gammage al tientallen medailles, onder meer bij prestigieuze bierwedstrijden in Japan, Ierland en België. Ook viel hij vier keer op rij in de prijzen met zijn bockbieren, en won hij eerder prijzen met zijn Nightporter Caol ila BA en de Midnightporter Bowmore BA.

De bijeenkomst in Den Haag was de aftrap van de zevende editie van de Week van het Nederlandse Bier. Tot en met 3 juni worden door heel Nederland ongeveer honderd bieractiviteiten gehouden en openen ruim honderd brouwerijen hun deuren voor het publiek.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek