Volledig scherm
Bennie Roozegaarde bij zijn huis in Zelhem. © Theo Kock

Buren blij: ‘nee’ tegen nieuw evenemententerrein bij Huize Milano in Zelhem

ZELHEM - Bennie Roozegaarde mag niet verder met het plan voor een evenemententerrein in het weiland naast zijn huis aan de Halseweg in Zelhem. Dat heeft de gemeenteraad van Bronckhorst donderdagavond bepaald.

De partijen in Bronckhorst zeiden unaniem ‘nee’ tegen de wijziging van het bestemmingsplan die het terrein mogelijk moet maken. ,,Er is geen economisch voordeel, behoefte of draagvlak voor dit plan”, zo vatte Dick Ebbers van CU-SGP het algemene gevoel van de raad samen.

Het ‘nee’ is tot grote tevredenheid van omwonenden, die massaal in actie kwamen tegen het nieuwe evenemententerrein. Er kwam zelfs applaus van de vele buurtbewoners die donderdag aanwezig waren.

Eerder hadden zij al 90 bezwaren ingediend, die onder meer gingen over aantasting van woongenot, verkeers- en geluidsoverlast en waardedaling van woningen.

‘Belasting voor buurt is nu al hoog’

De raad bleek gevoelig voor die argumenten, want alle partijen stipten aan dat omwonenden nu al te maken hebben met evenementen op De Betteld en de crossbaan van Halmac. ,,De belasting voor de buurt en de natuur is daarmee al hoog en dat wordt alleen meer met een nieuw evenemententerrein. Dat is ongewenst”, zei Perry van Lochem van de VVD.

Herman van Rooijen van GroenLinks zei dat er geen algemeen belang is bij het evenemententerrein. ,,Het individuele belang van één ondernemer mag niet voor gaan op het belang van tientallen omwonenden”, zei hij. De VVD en het CDA hadden dezelfde mening.

Ook was er veel onvrede over de communicatie van Roozegaarde over het plan voor zijn terrein. ,,Die communicatie is vanaf het begin af aan niet goed geweest. Dat brengt geen vertrouwen dat het in de toekomst wel goed gaat”, zei Luuk Preijde van de PvdA. 

‘Geen commentaar’

Jan Engels (D66) ging nog iets verder en zei dat Roozegaarde met zijn slechte communicatie ‘de regels van goed fatsoen aan zijn laars heeft gelapt’. ,,Dat is laakbaar en één van de belangrijkste reden dat wij hiermee niet akkoord kunnen gaan.”

Bennie Roozegaarde liep na het besluit teleurgesteld het gemeentehuis uit en wilde niet zeggen hoe hij zich voelt na het ‘nee’ tegen zijn plan. ,,Geen commentaar”, was alles dat hij kwijt wilde.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek