Geiten in een stal. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Geiten in een stal. Foto ter illustratie. © ANP

Buren in verzet tegen 730 geiten erbij in nieuwe stal in Zelhem: vrees meer longklachten en overlast

ZELHEM/ DEN HAAG  - Bewoners van de Schooltinkweg in Zelhem proberen met alle macht een nieuwe geitenstal in hun straat tegen te houden. Bronckhorst had zich moeten houden aan de provinciale geitenstop en de nieuwe stal van de maatschap Stapelbroek moeten blokkeren, vinden de omwonenden.

2 reacties

 • Jaap De Boer

  2 maanden geleden
  Kan er niet eens een journalist vanuit de WOB informatie opvragen hoeveel financiële schade deze gemeente maakt dankzij alle procedures die zij moeten voeren tegen hun eigen inwoners? Nu alweer een zaak bij de Raad van State.
 • Juan Azul

  2 maanden geleden
  Hebben ze nu niets geleerd van de Q-koorts uitbraak? Oh nee, dit wordt nog steeds stil gehouden en onder de mat geveegd wat er is gebeurd. Indien de uitbreiding wel wordt toegestaan, of gedoogd(?), is dit de zoveelste klap die je als Q-koorts slachtoffer krijgt, nog maar te zwijgen over het gevoel van onveiligheid van de omwonenden. Triest, in en in triest.
 1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”

Achterhoek