Volledig scherm
Dansende thuiszorgers op tafel, voor de burgemeester reden om het gemeentehuis te ontruimen. © Twitter

Burgemeester laat gemeentehuis Bronckhorst ontruimen

HENGELO - Op last van de burgemeester van Bronkchorst heeft de politie zondagavond rond 23.00 uur het gemeentehuis in het Gelderse Hengelo ontruimd. Dat meldt FNV-lid Desiree Egberts op Twitter. Volgens de gemeente hadden de actievoerders de grenzen van de gastvrijheid overschreden.

Aanleiding voor de ontruiming is volgens de FNV een op Twitter circulerende foto, waarop een van de actievoerders zondagmiddag in het gemeentehuis op een tafel stond tijdens een artiestenoptreden. Thuiszorgmedewerkers georganiseerd in FNV hadden sinds vrijdagochtend het gemeentehuis van Bronckhorst bezet. Zij deden dit omdat hun huidige werkgever en tevens de grootste thuiszorginstelling van Nederland, TSN, failliet gaat.

Zekerheid
De thuiszorgmedewerkers zijn vooral op zoek naar zekerheid. Ze willen dat de gemeente akkoord gaat met hun 2 hoofdeisen: behoud van werk onder de huidige arbeidsvoorwaarden, en behoud van de koppeltjes van hulp en cliënt.

Steun
Vanuit de Tweede Kamer kwamen dagen onder andere fractievoorzitters Emile Roemer (SP) en Henk Krol (50PLUS) naar Hengelo om de actievoerders een hart onder de riem te steken.

Volledig scherm
© Desiree Egberts/Twitter

Achterhoek