Carbidschieten op oudjaarsdag is traditie in de Achterhoek, zo wordt er in Varsselder (foto) al zeker sinds 2010 geknald.
Volledig scherm
PREMIUM
Carbidschieten op oudjaarsdag is traditie in de Achterhoek, zo wordt er in Varsselder (foto) al zeker sinds 2010 geknald. © Jan Ruland van den Brink

Carbid knallen in de Achterhoek blijft klein: ‘Met kratje bier en zak oliebollen, net als vroeger’

HARREVELD / HALLE - Carbidschieten mag komende oudejaarsdag, maar veel organisatoren van de knallende bijeenkomsten trekken zelf de stekker eruit. Op verschillende plaatsen zijn de grote publieksevenementen afgelast. Vier vragen over deze Achterhoekse traditie.

6 reacties

 • de heer Jan Zomers (68)

  2 maanden geleden
  Ik heb voor jullie opgezocht waar Halle ligt... Halle ligt tussen Doetinchem en Lichtenvoorde.Nu ga ik opzoeken waar Doetinchem ligt - ze hebben mij verteld ergens in Overijssel.
 • de heer Jan Zomers (68)

  2 maanden geleden
  Carbid knallen dat hoeft voor mij niet - maar een kratje bier en oliebollen dat vind ik wel gezellig.Dit jaar ga ik naar Halle... weet niet waar het ligt maar dat zoek ik wel even op.
 • Joop

  2 maanden geleden
  Laat ze lekker knallen. Vaak in het buitengebied dus weinig mensen die er last van hebben. Je kunt wel overal tegen zijn maar je moet je afvragen of je jezelf wel aan alle regels houdt. Ik heb de beste bedoelingen maar vergis me ook wel eens. 
 • Scepticus

  2 maanden geleden
  Sowieso? Oh dus u kent al deze mensen? Als je gewoon in een weiland met een klein groepje, anderhalve meter afspreekt en houdt, is er niks aan de hand.
 • Kaatje

  2 maanden geleden
  Met carbid schieten sta je sowieso met een groepje te dicht op elkaar dus lijkt me het verstandiger het een jaartje over te slaan, waarom zo moeilijk doen....
 1. Michiel en Wendy verrassen agenten met kroketten en taart
  Play

  Michiel en Wendy verrassen agenten met kroketten en taart

 2. Sanna krijgt als eerste haar tweede coronaprik
  Play

  Sanna krijgt als eerste haar tweede coronaprik

Achterhoek