Optreden van Normaal op afgelopen Hemelvaartsdag in Lochem.
Volledig scherm
Optreden van Normaal op afgelopen Hemelvaartsdag in Lochem. © jan hoiuwers

Concert Normaal weer binnen paar minuten uitverkocht

updateHUMMELO/ LOCHEM - Het concert van Normaal op Hemelvaartsdag 2020 in Lochem is deze vrijdag binnen enkele minuten uitverkocht. De 25.000 kaarten voor de show 45 joar Olderwets Høken van de Achterhoekse dialectband waren kort na de start van de verkoop, om 12.00 uur, allemaal weg.

,,Eerlijk gezegd zijn we wel verbaasd dat de verkoop van de kaarten weer zo snel is gegaan”, zegt Alexandra Garton van concertorganisator Mojo. ,,Het geeft wel aan dat er nog steeds een enorme liefde bestaat voor Normaal.”

Het is voor het tweede jaar op rij dat de kaarten voor de show van Normaal in Lochem binnen een paar minuten uitverkocht zijn. Vorig jaar kwam de band voor het eerst sinds 2015 weer bij elkaar voor een als ‘eenmalig reünieconcert’ aangekondigde show. Die bleek een groot succes en gaat nu dus op herhaling op Hemelvaartsdag 2020.

Plek voor 25.000 ‘anhangers’

Quote

Van tickets die je koopt via andere ticketsi­tes of Markt­plaats kunnen we de geldigheid niet garanderen.

Alexandra Garton, Mojo

Dat betekent dat er dan opnieuw tienduizenden ‘anhangers’ staan op het tractorpullingterrein aan de Brinkerinkweg in Lochem op donderdag 21 mei volgend jaar. Met 25.000 bezoekers zijn er 5.000 meer dan vorig jaar. Volgens Garton kunnen er zoveel extra mensen op het terrein doordat in overleg met de gemeente meer ruimte is gecreëerd. ,,We zijn blij dat daardoor nog meer mensen naar het concert kunnen komen.”

Garton beseft dat er ook fans zijn die geen kaarten hebben kunnen bemachtigen door de snelle uitverkoop. ,,Dat is heel vervelend, maar wij raden af om via andere kanalen kaarten te kopen. Van tickets die je koopt via andere ticketsites of Marktplaats kunnen we de geldigheid niet garanderen.”

Gastoptredens op Hemelvaartsdag 2020 in Lochem zijn er van DI-RECT, Danny Vera en Slim Chance met Geraint Watkins. Het concert 45 joar Olderwerts Høken begint om 15.00 uur.

Achterhoek