De huidige coronapandemie is óók een jongerencrisis, stellen 150 wethouders in een brief aan het kabinet. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
De huidige coronapandemie is óók een jongerencrisis, stellen 150 wethouders in een brief aan het kabinet. Foto ter illustratie. © Shutterstock

Coronacrisis is óók een jongerencrisis, brandbrief naar kabinet: ‘Kom in actie!’

DOETINCHEM/ HENGELO - De huidige coronapandemie is óók een jongerencrisis waarvan we de impact en consequenties op de langere termijn niet mogen onderschatten. Die boodschap staat in een brandbrief van bijna 150 wethouders aan het kabinet.

6 reacties

 • A Adrianus

  2 maanden geleden
  In het begin van de lock-down dacht ik wel dat ik het wel "ff" zou volhouden maar het is nu bij mij ook op een punt dat ik mij erg opgesloten voel en dat is echt verschrikkelijk. Ik snap dat ouderen denken dat jongeren niet zo moeten "zeuren" maar dat is het niet. Wij zijn gemaakt voor sociaal contact en ontspanning en dat is nu niet/nauwelijks mogelijk. Of ik echt depressief ben... nee, dat denk ik niet. Maar ik loop wel de hele dag met een rotgevoel rond. Laat de jongeren vrij!!!
 • rene bruns

  2 maanden geleden
  Sommige mensen zijn nooit jong geweest. Of zijn vergeten hoe het was, als je 16 bent, brommer mag rijden en van alles wilt gaan ontdekken.
 • petra damme

  2 maanden geleden
  ik heb zelf 2 studenten ze wonen nog thuis weinig les dat klopt (han en uni) maar dat ze in de put zitten nee als ouder zou ik zeggen kom maar even naar huis ik zie het ook niet bij hun vrienden en vriendinnen en er is best werk post , inpakken , in de kasten werken maar dat wil de jeugd niet ze doen er zelf ook niets aan volgens mijn
 • A Gerritsen

  2 maanden geleden
  Nee hoor...de jongeren van tegenwoordig worden niet vergeten, ze zijn alleen niet gewend om zichzelf te vermaken. Het zijn watjes en klagen wat af. Zij zijn niet de enigen die lijden. Iedereen heeft hier last van. Geduld..dat kennen ze niet. Avch wat missen ze de feestjes..nou dat kun je.nog heel je verdere leven.
 • Pieter Zeeuw

  2 maanden geleden
  En dat alles voor een virus zonder noemenswaardige oversterfte in 2020 t.o.v. het 10 jarig gemiddelde en bevolkingsaantal in de categorie tot 80 jaar. Waar ook medicijnen voor zijn te krijgen in een vroeg stadium die tot 40% ziekenhuisopnames kan voorkomen. En dan komt een kabinet/OMT met niet werkende maatregelen als avondklok, mondvodjes, sectoren sluiten en allerlei andere onzin in plaats van inzetten op ventilatie en een normale zorg capaciteit. Pfff. Stem ze 17 maart.
 1. Nijmegenaar krijgt wapen tegen wang gedrukt bij overval
  Play

  Nijmege­naar krijgt wapen tegen wang gedrukt bij overval

 2. Emile Roemer: 'Liever op het terras dan een krat bier in het park'
  Play

  Emile Roemer: 'Liever op het terras dan een krat bier in het park'

Achterhoek