Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © Getty Images/iStockphoto

Coronavirus ontdekt bij vrijwilliger zorgcentrum De Bleijke in Hengelo

HENGELO - Het Coronavirus is ontdekt bij een vrijwilliger van zorgcentrum De Bleijke in Hengelo (G). De GGD heeft dat zorgorganisatie Markenheem, waar De Bleijke onder valt, meegedeeld.

Dit is het eerste Coronageval in de Achterhoek. Volgens woordvoerder Inge Reinders gaat het om een vrouw die zelf ook in Hengelo woont. Zij was eind vorige week teruggekeerd uit Italië en meldde zich na het weekend met ziekteverschijnselen bij haar huisarts. Ze zit nu thuis in quarantaine.

Italië

De vrijwilliger is sinds haar verblijf in Italië niet op De Bleijke geweest. De instelling neemt naar aanleiding van de besmetting dan ook geen extra maatregelen. Markenheem had vanwege de coronadreging al een crisisteam geformeerd om snel op ontwikkelingen te kunnen inspelen. In de vijf zorglocaties van Markenheem in Hengelo, Doetinchem, Hummelo en Zelhem hingen sinds kort al posters waarop mensen met ziekteverschijnselen worden opgeroepen naar de huisarts te gaan en voorlopig niet op bezoek te komen.

De Bleijke bestaat uit acht woongroepen en een aantal aanleunwoningen waar 140 kwestbare ouderen wonen, veelal met dementie en/of lichamelijk klachten. De zorg wordt verleend door 120 medewerkers. Ook zijn er zo’n 175 vrijwilligers actief

Achterhoek