Tijn Spekkink bezorgt het zogeheten ‘Goed veur de Moed Pakket!’ bij Elsemiek van de Kamp.
Volledig scherm
PREMIUM
Tijn Spekkink bezorgt het zogeheten ‘Goed veur de Moed Pakket!’ bij Elsemiek van de Kamp. © Theo Kock

De coronacrisis door met een pakket vol vlees, fruit en een koud potje bier

TOLDIJK/ DOETINCHEM - Aardappelen, groente, vlees en een koud potje bier. Wat wil een Achterhoeker nog meer? Dat het aan huis wordt bezorgd! En daar zorgt Tijn Spekkink voor met het zogeheten ‘Goed veur de Moed Pakket!’.

Quote

We slaan daarom de handen ineen, uiteraard wel met anderhalve meter afstand ertussen.

Tijn Spekkink

Het is een soort overlevingspakket vol Achterhoekse producten: 24 flesjes Nathals-bier, vlees van Garritsen in Toldijk en fruit van Horstink uit Rha. ,,Genoeg spul om een paar dagen goed van te eten en drinken”, zegt Spekkink.

Hij zag de handel met zijn Nathals-bier de afgelopen weken instorten: als gevolg van de coronacrisis gaat geen evenement meer door tot 1 juni. Ook de vleeskar van vleesboerderij Garritsen komt daardoor niet meer de stalling uit. ,,We slaan daarom nu de handen ineen, uiteraard wel met anderhalve meter afstand ertussen”, zegt Spekkink.

In het pakket zitten voldoende levensmiddelen om met vier man minstens drie dagen door te komen, verzekert Spekkink. ,,Met minder mensen doe je er uiteraard nog langer mee”, zegt hij. Er wordt nog gedacht over een gehalveerd pakket, voor mensen die alleen wonen. Het Goed veur de Moed Pakket! is voor 60 euro te bestellen via nathalsbier.nl

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek