Foto's die een van de jachtopzieners van Het Nationale Park De Hoge Veluwe heeft gemaakt. Jakob Leidekker is ervan overtuigd dat het om een wolf gaat.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto's die een van de jachtopzieners van Het Nationale Park De Hoge Veluwe heeft gemaakt. Jakob Leidekker is ervan overtuigd dat het om een wolf gaat. © Het Nationale Park De Hoge Veluwe

De wolf is in een week vier keer gezien in de Achterhoek: leeft hij hier dan tóch al?

Wéér zijn er wolven gezien in de Achterhoek. In zowel Zelhem als Winterswijk dook het dier maandag op en ook in Borculo is een wolf gezien. De vraag dringt zich inmiddels op: heeft de wolf vast domicilie gekozen in de Achterhoek?

7 reacties

 • Marijke Wissink

  1 week geleden
  Marijke Wissink Nieuw-Wehl Ten eerste is de Achterhoek ook zonder de wolf een prachtige streek om er te recreëren. Prachtige fietsroutes zonder maisvelden en stinkende stallen. Maar daar moet je natuurlijk wel oog voor hebben. Ons land is dichtbevolkt, zonder uitgestrekte oerbossen, enz. Daar horen wolven thuis, niet in ons land waar de ruimte beperkt is, veel percelen met hobbydieren die grenzen aan een bosrand, makkelijke prooien voor de wolf, terwijl het groot wild niet minder wordt.
 • Jules Vismale

  1 week geleden
  Er zal hier altijd wel felle discussies worden gevoerd tussen voor- en tegenstanders van de wolf en ik zal me echter nooit meer laten lijden door het 'Roodkapjes-syndroom'! Nou las ik zelfs nog dat hier in 1988 bevers werden uitgezet omdat die hier, net als de wolf, waren verdwenen en nou willen sommigen er weer vanaf omdat ze een plaag vormen! En hoe zouden de wolvenhaters het vinden als wij hier verder overspoeld worden met allerlei onderwereldfiguren die onschuldige mensen kwaad berokkenen?
 • Nicky Jansen

  1 week geleden
  Sneu voor de jagers, die nu hun moordlustige hobby overbodig zien worden. Prachtig dier! Misschien ga ik nu wel een keer op vakantie ga in de Achterhoek, nu er meer te zien is dan velden vol mais en stinkende stallen
 • Gijs Eeps

  1 week geleden
  Dat obsessieve gedoe over die wolf de hele tijd. Vermoeiend.
 • Gerrit Louter

  1 week geleden
  Al die wolven knuffelaars zijn totaal blind voor alle nadelen en ellende die dit ondier veroorzaakt , ieder dier is een prooi voor dit moordlustig monster , het is toch niet normaal dat deze moordenaar hier gewoon vrij mag rondlopen ? en zelfs nog wettelijke bescherming heeft..! zijn we inmiddels zo diep gezonken dat andere dieren gewoon op gruwelijke wijze mogen worden afgeslacht en verscheurt...? dan vrees ik voor de toekomst en laat men vast ook gevaarlijke gevangenen vrij rond lopen.
 1. Veluwe is dé hotspot, maar hoeveel wolven leven er nu echt in Nederland? (en hoeveel komen er nog bij?)
  PREMIUM

  Veluwe is dé hotspot, maar hoeveel wolven leven er nu echt in Nederland? (en hoeveel komen er nog bij?)

  In Salland is vorige week een wolf gezien. Uit de Kop van Overijssel komen meldingen van doodgebeten schapen. Ondertussen komen er op de Veluwe steeds meer wolven bij. Het beest rukt op. Hoeveel zijn er eigenlijk van in Nederland? En hoeveel komen er nog bij? Ecoloog Hugh Jansman spreekt van een unieke situatie: ,,Nooit eerder vestigde de wolf zich in een land met zo’n hoge mens- en veedichtheid.’’

Achterhoek