Deze Oranjefans uit de regio steunen de Leeuwinnen in Frankrijk: ‘Bonjour mes amis!’

videoZELHEM - De Oranjevrouwen spelen dinsdagmiddag hun eerste WK-wedstrijd in de Franse kustplaats Le Havre en kunnen daarbij rekenen op de steun van negen voetbalgekke vrouwen uit de Achterhoek. Maandagochtend vertrokken zij met een busje vanuit Zelhem voor ‘één groot feest’.

Achter het stuur zit Herma Tijken (51) met een rood-wit-blauwe pruik op haar hoofd. Op de bijrijdersstoel zingt haar 52-jarige zus Ina het welbekende ‘Hup, Holland, hup’ luidkeels mee. Franse automobilisten op de snelweg moeten deze dagen raar opkijken, wanneer zij een busje vol uitzinnige vrouwen in oranje kleding voorbij zien rijden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Voor 3,40 gulden per week werken aan de bouw van de tram in Baak

    Voor 3,40 gulden per week werken aan de bouw van de tram in Baak

    VELSWIJK - Drie gulden en veertig cent was het weekloon dat Bernhard de Vrugt in de jaren dertig van de twintigste eeuw verdiende bij de aanleg van de Zutphen-Emmerikse tram. Zijn schoondochter Diny de Vrugt-Driessen zag het artikel in De Gelderlander over twee mannen die hebben gezorgd dat er in Baak een stukje originele rails is teruggebouwd. Ze nam contact op met de redactie. ,,Ik heb nog originele foto's van de aanleg.’’ Wij zochten haar op.

Achterhoek