Volledig scherm
PREMIUM
Helma Snelooper. © theo kock persfotografie

Dichteres met nieuwe bundel terug naar Hummelo, de plek van het ‘opvouwbare bos’

HUMMELO - De Amsterdamse Helma Snelooper koestert warme herinneringen aan Hummelo en de Dorpskerk. Zondag is daar een concert met vervolgens de presentatie van haar dichtbundel ‘Het Opvouwbare Bos’. Het eerste exemplaar is voor haar 89-jarige moeder, die even verderop aan de Dorpsstraat woont.

Snelooper (1959) zegt geboeid te zijn door de verhalen van mensen en zoekt met haar gedichten naar verbinding. ,,Het mooiste is als je mensen raakt, wanneer je ervaart dat je gemeenschappelijke gevoelens deelt. Met verdriet, plezier, een traan en een lach elkaar aanraken.’’ In het concert zijn gedichten van haar hand te horen, die op muziek zijn gezet door Rick Piepers. Joséphine Noyons zingt een aantal liederen, zelf draagt ze gedichten voor en zingt ook uit eigen werk.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek