Volledig scherm
PREMIUM
Een plek in het centrum van Hengelo waar de komende jaren veel gaat veranderen. Rechts het grasveld waar het nieuwe gezondheidscentrum moet komen, in het midden het oude gemeentehuis, links de Raadhuisstraat. Foto Theo Kock © theo kock

Dit plan moet het centrum van Hengelo weer laten bruisen

HENGELO - De winkels geconcentreerd in de Raadhuisstraat en een plein met horeca rond de kerk. De plannen voor het centrum van Hengelo lijken goed te vallen bij de bevolking.

Volledig scherm
Het plan van Vitale Kernen voor het centrum van Hengelo © Menno Pols/DG

,,Het idee van dat horecaplein vind ik heel mooi. In Zelhem is ook zo'n plein en daar bruist het echt.’’ Corine Salomons is enthousiast over de plannen voor het centrum van Hengelo. ,,Ik verhuur vakantiewoningen op het landgoed Zelle, tussen Zelhem en Ruurlo. Voor onze gasten is het ook fijn als er een aantrekkelijk dorp in de buurt zit.’’

Oude gemeentehuis

Het oude gemeentehuis van Hengelo aan de Raadhuisstraat was gisteren weer een keer gevuld. De werkgroep Vitale Kernen presenteerde er haar plannen voor het centrum van het dorp. Het heeft te lijden onder de tendensen waar alle Achterhoekse dorpen mee te maken hebben: vergrijzing, jongeren die wegtrekken naar de stad en omzet die weglekt naar internet. Ondertussen is de horeca aan een opmars bezig. Dus moeten er accenten verlegd worden. De werkgroep Vitale Kernen is geboren en de Hengelose ondernemersvereniging wordt inmiddels volop gesteund door de gemeente. Op 13 december beslist de gemeenteraad van Bronckhorst hoe veel geld er wordt uitgetrokken voor de transformatie van het hart van Hengelo. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek