Volledig scherm
Café Jan en Jan in Didam (links), Jansen & Jansen in het Gelderse Hengelo (midden) en De Pub in Rossum. © Google Streetview & Café Jan&Jan

Dit zijn de beste cafés van Gelderland

Café Top 100HENGELO - Eetcafé Jansen & Jansen in het Achterhoekse Hengelo is het beste café van Gelderland. Dat blijkt uit de jaarlijkse Café Top 100 van horecavakblad Misset Horeca. De zaak staat op de veertiende plaats. Winnaar van de Top 100 is De Gekroonde Suikerbiet in Zierikzee.

Het erepodium wordt volgemaakt door Huppel The Pub in Den Haag (2) en De Koning (3) in Alkmaar.

Top 3

Café De Pub in Rossum (plek 24) en Jan & Jan in Didam (plek 35) vormen samen met het Hengelose café de top 3. Daarna volgen café Hans in Arnhem (plek 37), De Posthoorn in Epe (45) – dat vorig vorig jaar met een elfde positie Gelderlands beste was – en De Kromme Hoek in Scherpenzeel (47).

Daarna blijft het in de lijst even 'stil'. Op plek 73 staat Caspar in Arnhem, daarna volgen Beer & Bites (80) in Nijmegen, 't Ouwe Mestershuis (88) in Gameren, St. Anneke (89) in Nijmegen en Arsenaal 1824 (plek 96). Weliswaar buiten Gelderland, maar wel in de regio: hekkensluiter is De Bock in Boxmeer, dat op de 98ste plek in de top 100 staat.

Mystery visitors

Misset Horeca stelt sinds 1994 de Café Top 100 samen. Deelnemers moeten 50 procent van hun omzet uit drank halen en minimaal twee jaar met de huidige eigenaar draaien. Mystery visitors en jury letten onder meer op aantrekkingskracht, hygiëne, productkennis, gastvrijheid en of het café schoon is.

De Bank

Vorig jaar het kleine café In de Karkol in Maastricht. In 2000 won De Bank in Doetinchem, in 2008 café Jos in Nijmegen.

Misset Horeca beoordeelt niet alle bestaande cafés voor de Café Top 100. Cafés kunnen zich inschrijven bij Misset en betalen daarvoor een geldbedrag. Vervolgens worden de ingeschreven cafés beoordeeld.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek