Een van de dode lammeren van Reini Groot Nuelend.
Volledig scherm
PREMIUM
Een van de dode lammeren van Reini Groot Nuelend. © Arjan Gotink

Dna-onderzoek dode schapen bij Vorden en Ruurlo wijst uit: het was een wolf

VORDEN/ RUURLO Het was 100 procent zeker een wolf, die eind april twee schapen en een lam in het buitengebied van Vorden en Ruurlo heeft gegrepen. De twee schapenhouders kregen deze week de uitslag van de dna-sporen van de dader.

5 reacties

 • RvzR

  3 jaar geleden
  Er klopt niets van doet zwets verhalen van onze zogenaamde wolven kenners. Het wordt een grote ramp en dat roep ik hier al meer dan een jaar. De wolf heeft hier in dit gecultiveerde volgebouwde landje met duizenden particuliere schapen houders helemaal niets te zoeken. Het is een moordlustig lui dier wat de makkelijkste prooi vangt. Wanneer de schapen houders het hebben opgegeven zijn de pony’s aan de beurt. Dan het jongvee. Uitbraak van vee. Verkeersongevallen enz enz. En dat allemaal omdat een paar idioten een . . krijgen van dit roofdier dat ergens in Polen thuis hoort.
 • theo

  3 jaar geleden
  Denk is goed na nu kunnen we er nog vanaf komen straks word het een plaag want die wolven stoppen niet met vermederen die kennen geen geboorte beperking
 • theo

  3 jaar geleden
  David alle respect voor jou mening maar jij wil nog steeds niet geloven dat dit een ramp word met die wolven er zijn er nu een paar over 5 jaar zijn er veel veel meer.Ik hoor vaak zeggen dat een wolf alleen dood om te eten maar in de praktijk blijkt dit toch niet te kloppen en want waarom bijt hij de schapen dood zonder ze op te eten jij slacht tov ook geen tien kippen en eet er geen op.Je kunt er op wachten dat ze een keer een mens aanvallen 
 • Jules Vismale

  3 jaar geleden
  De mens is nou eenmaal van nature een hebzuchtig en egoïstisch wezen die niet toestaat dat anderen een graantje meepikken van wat wij consumeren of bezitten! Als een wolf een kind doodt wekt dit zelfs meer heftige reacties op dan dat er jaarlijks duizenden kinderen verongelukken in het verkeer!
 • David

  3 jaar geleden
  Er worden meer schapen gedood door honden in Nederland dan door wolven. Toch lijkt de media zich vooral negatief te concentreren op nieuws over wolven? Jammer, want de media zou zich beter objectief en eerlijk kunnen opstellen. In plaats van populistisch opruiende berichten te plaatsen vind ik. Het grote slechtofer in deze is de wolf die door de zeer negatieve berichten alleen maar meer bedreigd wordt door onwetende mensen.
 1. Angst, schrik en verbazing in Vorden en Ruurlo: wolf lijkt lammeren en schapen te hebben gedood
  PREMIUM

  Angst, schrik en verbazing in Vorden en Ruurlo: wolf lijkt lammeren en schapen te hebben gedood

  Wim Neerlaar schrok zich afgelopen zaterdag een hoedje toen hij op zijn land in Ruurlo een van zijn schapen vond: dood en uiteengereten. En dinsdag stond Reini Groot Nuelend verslagen in zijn weiland in Medler na de vondst van een lam met grote bijtwonden in kop en borst. ‘De wolf is hier’, dachten beiden. Een (weliswaar vage) foto van Jan Regelink sterkte beiden in hun vermoeden.