De traumahelikopter landde in een oud maisveld vlakbij.
Volledig scherm
De traumahelikopter landde in een oud maisveld vlakbij. © RonV Media

Dodelijk ongeval met verreiker in Halle

updateHALLE - In Halle is vrijdagmorgen iemand om het leven gekomen bij een ongeluk met een verreiker. Het slachtoffer kwam tijdens werkzaamheden door onbekend oorzaak onder het apparaat terecht.

Hoe dat precies kon gebeuren, is nog onduidelijk en wordt onderzocht door de Inspectie SZW, de voormalige Arbeidsinspectie. Een woordvoerder kan niet zeggen hoelang dat onderzoek duurt. ,,We gaan de toedracht van het ongeval nauwgezet onderzoeken’’, zegt zij.

Het slachtoffer is een 32-jarige man uit 't Harde (gemeente Elburg). 

De man raakte aanvankelijk zwaargewond als gevolg van het arbeidsongeval aan de Dorpsstraat in Halle. Ambulance en traumahelikopter kwamen met spoed ter plekke, maar de komst van de hulpdiensten mocht niet baten.

Een verreiker is een soort kruising tussen een shovel en een heftruck, bedoeld om zware lasten te tillen en verplaatsen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek