Bij een frontale aanrijding op 18 juni 2016 op de N315 bij Zelhem kwam een 4-jarig jongetje om het leven.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij een frontale aanrijding op 18 juni 2016 op de N315 bij Zelhem kwam een 4-jarig jongetje om het leven. © ANP

'Dodenweg' tussen Doetinchem en Ruurlo blijft nog twee jaar onveilig

ZELHEM - Weggebruikers moeten de komende twee jaar nog blijven rijden over de onveilige 'dodenweg' N315 tussen Doetinchem en Ruurlo. De provincie Gelderland ziet geen reden het voor 2020 geplande wegwerk naar voren te halen, na het derde dodelijke ongeval in nog geen drie jaar.

18 reacties

 • Passagier66

  3 jaar geleden
  geheel mee eens.. en dan niet te vergeten die chauffeurs die vanaf de bushalte zo maar de weg opsturen en vervolgens de richtingaanwijzer aandoen...je weet niet wat je meemaakt als medeweggebruiker,  maar ja we zijn allemaal mensen, het ligt niet aan de bomen   
 • Hans Schutte

  3 jaar geleden
  Ik rij bijna iedere dag over deze weg als buschauffeur, je weet niet wat je allemaal meemaakt. Men rijdt hier veel en veel te hard, je wordt op alle mogelijke plekken ingehaald, alle ongelukken zijn te wijten aan het rijgedrag van de weggebruikers. Met deze weg is niets mis mee.
 • Johann utBroamt

  3 jaar geleden
  De provincie Gelderland doet zo wie zo niets aan het verbeteren van de Infra in de Achterhoek en Liemers. Zij zien het liefst dat het oude bij het oude blijft. Wel worden wij blij gemaakt met een nieuw karrespoor vanaf Varsseveld naar Twente.
 • Eva Bessem

  3 jaar geleden
  Over welk onderzoek heeft de Provincie het?  Wat keer op keer is gebleken is dat te hard rijden en mobieltjes gebruiken in het verkeer leidt tot verkeersongelukken.  Hoe het weghalen van de bomen tot 'aanzienlijk' minder ongelukken zou leiden is nog nooit gebleken. Wel heeft eerder onderzoek laten zien dat bomen juist een remmende werking hebben.
 • Anonymous

  3 jaar geleden
  Als je op wegen zonder bomen wil rijden dan maar richting Friesland en Flevoland. Ongelukken zijn meestal menselijk falen en zelden technisch falen (tenzij je een Tesla rijdt). 
 1. Hoe een totaal verroest geweer het verhaal van de Franse ‘loteling’ uit Ruurlo rondmaakt: ‘Dit is zo’n zeldzaam hoogtepunt’
  PREMIUM

  Hoe een totaal verroest geweer het verhaal van de Franse ‘loteling’ uit Ruurlo rondmaakt: ‘Dit is zo’n zeldzaam hoogtepunt’

  Dat de geschiedenis uit 1813 op zo’n tastbare manier tot leven is gekomen, had Jan Oonk uit Zelhem nooit gedacht. Hij is gewend om diep in archieven en bibliotheken te duiken om de historie uit Ruurlo, Zelhem en omgeving uit te zoeken. Maar dat zijn onderzoek naar de 19e-eeuwse ‘lotelingen’ een écht wapen uit de Franse tijd op zou leveren, overtreft zijn stoutste dromen.

Achterhoek