Volledig scherm
Het dode geitje © Stichting Dierenambulance Doetinchem/Winterswijk

Dood gevonden geitje in Zelhem was pas paar weken oud: ‘Navelstreng zat er nog aan’

ZELHEM - Het geitje dat vorige week donderdag dood werd gevonden op Landgoed Slangenburg aan de Nijmansdijk in Zelhem was pas een paar weken oud. Volgens Olette van der Werf van de Stichting Dierenambulance Doetinchem/Winterswijk was het dier zelfs zo jong dat de navelstreng nog niet gebroken was. 

,,Die zat er nog aan. Dat we zo'n jong dood geitje vinden, gebeurt niet vaak”, zegt Van der Werf. 

Het diertje is vorige week donderdag gevonden door een amazone. Die trof het zwarte geitje tijdens een rit aan en alarmeerde de Dierenambulance. 

Gedumpt of weggelopen? 

Het is nog altijd een raadsel wat er met het dier is gebeurd. Om daarachter te komen, deelde de Dierenambulance donderdag al een foto op Facebook. Daar kwamen tot nu toe nog geen bruikbare reacties met tips op. Het beestje is ook niet als vermist opgegeven. 

Van der Werf: ,,Het geitje was niet gechipt en is dus ook niet te traceren. Het kan zijn dat het door iemand is neergelegd. Maar het zou ook zomaar kunnen dat het geitje ontsnapt is en door de kou is overleden.”

‘Wie doet zoiets afschuwelijks?’

Het Facebook-bericht van de Dierenambulance leidde wel tot veel reacties. De meeste mensen reageren boos. ‘Achterlijk volk die het gewoon maar dumpt!',  ‘wie doet nou zoiets afschuwelijks?’ en ‘dat dier is daar niet vanzelf heengelopen', zeggen reageerders.  Anderen wijzen hen erop dat het geitje wél van de moeder weggelopen kan zijn en dat het mogelijk vanzelf is overleden. 

Het geitje is opgehaald door de Dierenambulance en ligt daar momenteel nog in de koeling. Van der Werf hoopt dat er alsnog duidelijkheid komt over de herkomst van het dier. 

Achterhoek