Volledig scherm
Rémon W. in de rechtbank in Zutphen. © Petra Urban

Doodrijder Zelhem hoort vanmiddag welke straf hij krijgt

ZUTPHEN/ DOETINCHEM - De 39-jarige Rémon W. uit Doetinchem, die vorig jaar in Zelhem een ongeval veroorzaakte waarbij een 4-jarig kind omkwam, hoort vandaag in de rechtbank in Zutphen welke straf hij krijgt. De man hangt zes jaar cel en tbs met dwangverpleging boven het hoofd. 

W. botste op 17 juni met een gestolen wagen tijdens een inhaalmanoeuvre frontaal op de auto van een gezin uit Stolwijk. Het 4-jarige zoontje Lennart overleed ter plekke. Zijn 3-jarige zusje raakte zwaargewond.  Het dodelijke ongeluk veroorzaakte landelijk veel ophef.

Lees ook: Rémon W. over doodrijden peuter: Had liever mijn eigen leven gegeven

Volledig scherm
De Ruurloseweg na het fatale ongeval. © News United

De Doetinchemmer kampte met psychische problemen en was enkele dagen daarvoor vrijgelaten uit voorlopige hechtenis. De auto waarmee W. het ongeluk veroorzaakte, had hij gestolen van een psycholoog die hem thuis bezocht om een rapport op te stellen over zijn psychische gesteldheid.

Toen W. het ongeval veroorzaakte, was hij onder invloed van drank en mogelijk medicijnen. Tijdens de inhoudelijke behandeling van zijn rechtszaak eerder deze maand, hoorde hij alles onbewogen aan. ,,Dat is medicatie. Anders krijg ik een manie.’’

Wel wende hij zich toen tot de nabestaanden. ,,Het spijt me heel erg. Ik had liever mijn eigen leven gegeven. Ik heb het echt niet met opzet gedaan.’’

Naast de celstraf en tbs met dwangverpleging, eiste justitie een rij-ontzegging van 5 jaar. 

De rechtszaak begint om 13.15 uur.

  1. Voor 3,40 gulden per week werken aan de bouw van de tram in Baak

    Voor 3,40 gulden per week werken aan de bouw van de tram in Baak

    VELSWIJK - Drie gulden en veertig cent was het weekloon dat Bernhard de Vrugt in de jaren dertig van de twintigste eeuw verdiende bij de aanleg van de Zutphen-Emmerikse tram. Zijn schoondochter Diny de Vrugt-Driessen zag het artikel in De Gelderlander over twee mannen die hebben gezorgd dat er in Baak een stukje originele rails is teruggebouwd. Ze nam contact op met de redactie. ,,Ik heb nog originele foto's van de aanleg.’’ Wij zochten haar op.

Achterhoek