Volledig scherm
© ANP

Doodrijder Zelhem in hoger beroep

ZELHEM/ARNHEM - Rémon W., de 39-jarige man uit Doetinchem die vorig jaar in verwarde toestand een 4-jarig jongetje doodreed bij Zelhem, gaat in hoger beroep. Dat bevestigt zijn advocaat M. Duurtsema. Op de reden om de veroordeling aan te vechten wil de raadsman niet ingaan.

De rechtbank in Zutphen veroordeelde W. drie weken geleden tot vier jaar cel en tbs met dwangverpleging. Justitie had zes jaar cel en tbs geëist. Ook moet hij nabestaanden in totaal 88.000 euro schadevergoeding betalen.

W. kampte met psychische problemen, toen hij op 17 juni 2016 de auto van zijn psycholoog stal die thuis bij hem op bezoek kwam. Bij een roekeloze inhaalmanoeuvre op de Ruurloseweg bij Zelhem botste hij met hoge snelheid frontaal op een gezin uit Stolwijk, dat na een vakantie terugreed naar huis. Het 4-jarige jongetje was op slag dood. De ouders en een dochtertje raakten gewond. 

In de rechtszaal verklaarde W. dat hij naar een kliniek wilde rijden, om opgenomen te worden. De Achterhoeker was een week eerder vrijgekomen uit voorlopige hechtenis.

  1. Voor 3,40 gulden per week werken aan de bouw van de tram in Baak

    Voor 3,40 gulden per week werken aan de bouw van de tram in Baak

    VELSWIJK - Drie gulden en veertig cent was het weekloon dat Bernhard de Vrugt in de jaren dertig van de twintigste eeuw verdiende bij de aanleg van de Zutphen-Emmerikse tram. Zijn schoondochter Diny de Vrugt-Driessen zag het artikel in De Gelderlander over twee mannen die hebben gezorgd dat er in Baak een stukje originele rails is teruggebouwd. Ze nam contact op met de redactie. ,,Ik heb nog originele foto's van de aanleg.’’ Wij zochten haar op.

Achterhoek