Volledig scherm
PREMIUM
Vier Hengelose zijspancrossersIn het WK zijspancross staan op 20-4 in Oldebroek vier combinaties met Hengelose deelname achter het starthek; Koen Hermans, Bart Sloot, Peter Beunk en Roy Bijenhof. © theo kock persfotografie

Dorp Hengelo is met vier crossers hofleverancier in WK zijspancross

videoHENGELO - WK zijspanmotorcross doet dit weekeinde Nederland aan. Door de crossers Koen Hermans, Bart Sloot, Roy Bijenhof en Peter Beunk is het Achterhoekse dorp Hengelo prominent vertegenwoordigd.

Het Hengelse zand bij het Gelderse Hengelo, zoals ooit door de band Normaal als cross-utopia bezongen, blijft vruchtbare crossgrond. Neem de Grand Prix in Oldebroek waar komend weekeinde liefst vier Hengelose zijspancrossers achter het starthek staan. 

48 GP's

Volledig scherm
© Orange Pictures

Bart Sloot (29), Peter Beunk (29), Koen Hermans (22) en Roy Bijenhof (21) delen op het hoogste niveau de liefde voor de zijspancross. ,,Je merkt dat het leeft hier in het dorp”, schetst Hermans, die 61 GP’s achter zijn naam heeft. ,Je wordt vaak aangesproken op resultaten, eigenlijk leeft de cross wel in de hele Achterhoek.”

De crossers zien elkaar vaak, ook buiten de circuits. ,,Zo breken we op woensdagavond in een schuur in Hengelo de week doormidden. Dan gaat het de hele avond over de cross, wordt er gepraat, gesleuteld en gelachen”, geeft Beunk aan. Hij reed al 48 GP’s, onder meer met tienvoudig wereldkampioen Daniël Willemsen. Naast dit kwartet zijn er meer zijspanfanaten in het Achterhoekse dorp, veelal rijdend op een iets lager niveau. ,,De ene week zitten we er vijf, de andere week met vijftien in de schuur”, stelt Beunk. Met Sloot behoort hij tot de ouderen. ,,Maar toen wij als 18-jarige begonnen, reden Koen en Roy ook al hoor.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek