Volledig scherm
PREMIUM
De Regelinklaan in Hengelo. © Jan Ruland van den Brink

Einde aan getouwtrek om 'gevaarlijke' bomenlaan in Hengelo

HENGELO - De gemeente Bronckhorst gaat voor het eerst in haar geschiedenis een laan van een particulier overnemen. Doel daarvan is dat deze voor iedereen open blijft en de gemeente het onderhoud voor haar rekening neemt.

Het gaat om de Regelinklaan in Hengelo. 

Deze onverharde laan met aan weerszijden een dubbele rij bomen, is onderdeel van het particuliere historische landgoed Het Regelink. Veel inwoners van Hengelo vinden het één van de mooiste lanen en wandelen er graag.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. In Oost Gelre drinkt één op de tien ‘overmatig’; Doetinchemmers houden zich in

    In Oost Gelre drinkt één op de tien ‘overmatig’; Doetinchem­mers houden zich in

    LICHTENVOORDE/ DOETINCHEM - Oost Gelre, Bronckhorst, Berkelland en Oude IJsselstreek behoren tot de top twintig van Gelderse gemeenten waar procentueel gezien de meeste mensen wonen die ‘overmatig’ alcohol drinken. Dat blijkt uit een onderzoek van de website Afkickkliniekwijzer. Overmatig drankgebruik betekent voor volwassen mannen dat ze meer dan 21 glazen alcohol per week drinken. Bij vrouwen gaat het om meer dan veertien glazen.

Achterhoek