Volledig scherm
De rechtbank in Arnhem. © DG

Eis taakstraf tegen Halse horecaondernemer voor betasten werkneemster

ARNHEM - Tegen een 49-jarige horecaondernemer uit Halle wordt een werkstraf van 150 uur geëist. Hij wordt verdacht van het onzedelijk betasten van een medewerkster. 

Volgens getuigen had hij voldoende drank op om een olifant om te kunnen leggen. De 49-jarige horecaondernemer uit Halle zou in december 2014 in benevelde toestand één van zijn personeelsleden onzedelijk hebben betast. Dat zou zelfs zijn gebeurd op een feest ter ere van zijn 12,5-jarige huwelijk. Het Openbaar Ministerie wil dat de man een werkstraf van 150 uur krijgt opgelegd.

Aangeschoten
„Ik wilde alleen maar een dansje doen”, verklaarde de Hallenaar woensdag aan de strafrechter in Arnhem. „Gewoon, gezellig. Ik was vrolijk, licht aangeschoten, maar absoluut niet dronken. Had geen vervelende intenties.” Volgens het slachtoffer greep de man laat in de avond met zijn handen eerst tussen haar benen en later naar haar borsten.

Impact
Tijdens de zitting verklaarde ze dat het voorval een behoorlijke impact op haar had: „Ik heb mijn baan opgezegd, wilde niet meer voor hem werken. Ook blijf ik tegenwoordig uit de buurt van dronken mannen en fiets ik liever niet meer in het donker. Het kost me moeite om mannen te vertrouwen.”

De advocaat van de verdachte stelde dat niemand het voorval gezien heeft: „Getuigen verklaren alleen wat het slachtoffer hen heeft verteld. Wel zijn er mensen die bij haar tranen in de ogen hebben gezien, maar daarmee staat nog niet de schuld van mijn cliënt vast. Er is geen enkel direct bewijs.”

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Achterhoek