Volledig scherm
PREMIUM
De politie in Keijenborg na het schietincident in december 2016. © GinoPress B.V.

Ex loste elf schoten: ‘Nooit de bedoeling gehad iemand te raken of te doden’

ARNHEM/ KEIJENBORG - ,,Klopt niets van”, zegt de vrouw uit Keijenborg woedend. Ze staat op, maakt aanstalten de rechtszaal uit te benen, grist in het voorbijgaan een bekertje met water van tafel en gooit dat naar de 70-jarige verdachte - haar ex-man. 

De vrouw laat zich daarna niet meer zien op de zitting die door het incident even wordt geschorst en bijna de hele dag in beslag neemt bij het gerechtshof in Arnhem. 

De Keijenborgse raakt overmand door emoties als advocate Bénédicte Ficq begint aan haar betoog. Ficq, een van de bekendste strafpleiters van het land, is door de 70-jarige man - die inmiddels ruim twee jaar vast zit - ingevlogen om iets af te krijgen van de celstraf van negen jaar die de rechtbank in Zutphen in oktober 2017 tegen hem uitsprak.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. In Oost Gelre drinkt één op de tien ‘overmatig’; Doetinchemmers houden zich in

    In Oost Gelre drinkt één op de tien ‘overmatig’; Doetinchem­mers houden zich in

    LICHTENVOORDE/ DOETINCHEM - Oost Gelre, Bronckhorst, Berkelland en Oude IJsselstreek behoren tot de top twintig van Gelderse gemeenten waar procentueel gezien de meeste mensen wonen die ‘overmatig’ alcohol drinken. Dat blijkt uit een onderzoek van de website Afkickkliniekwijzer. Overmatig drankgebruik betekent voor volwassen mannen dat ze meer dan 21 glazen alcohol per week drinken. Bij vrouwen gaat het om meer dan veertien glazen.

Achterhoek