Volledig scherm
Fred Diks op de plek waar hij zijn verhalen schrijft, de zolderkamer van zijn woning in Hengelo. © theo kock

Feestje met schrijver Fred Diks: Koen Kampioen bestaat 15 jaar

HENGELO - De boeken van de Achterhoekse kinderboekenschrijver Fred Diks over zijn voetbalheld Koen Kampioen vliegen al vijftien jaar over de toonbank. Deze zomer is het jongste avontuur uitgebracht: Koen Kampioen wil naar Stark. 

International Wout Weghorst schreef het voorwoord. Sinds het uitkomen van de eerste Koen Kampioen zijn ruim 600.000 boeken over het leven van de jonge voetbalheld verkocht. Dat er weer nieuwe afleveringen uit de voetbalserie uitkomen, is geen vanzelfsprekendheid. In de bijlage van De Gelderlander vertelt Diks dit weekeinde uitgebreid over de donkere periode, die hij achter zich heeft gelaten.

Bijna 3,5 jaar geleden werd de aimabele Diks aangereden tijdens een wandeling in Hummelo. Sindsdien worstelt hij met blijvende hersenletsel. ,,De oude Fred Diks komt niet meer terug. Maar ik schrijf weer, ik geniet weer en ik ben weer te genieten. Maar wel iemand die rekening moet houden met zijn handicap." 

Weggeefactie

Om het jubileum mee te vieren, geeft Uitgeverij Kluitman 15 boeken weg aan lezers van De Gelderlander. Om de feestvreugde te vergroten, gaat het om 13 verschillende boeken. Mis je nog net die ene uit de serie of heb je een andere reden waarom jij of je zoon/dochter/vriendje/broertje/zusje een boek van Koen Kampioen moet krijgen, mail naar redactie.achterhoek@gelderlander.nl en wie weet...

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek