Volledig scherm
In een woonboerderij aan de Doetinchemseweg (N315) in Zelhem is zaterdagavond 15 december een felle brand ontstaan. © GinoPress B.V.

Felle brand op zolder van woonboerderij in Zelhem

Zelhem - In een woonboerderij aan de Doetinchemseweg (N315) in Zelhem is zaterdagavond 15 december een felle brand ontstaan. Eerst dacht men aan een schoorsteenbrand, later bleek het om een zolderbrand te gaan. Er raakte niemand gewond.

De brand werd kort na 22.30 uur gemeld. Bij aankomst bleek de brand dusdanig fel te zijn dat de brandweer extra personeel en materieel nodig had. De Zelhemse brandweer kreeg assistentie van het korps uit Doetinchem. 

Bij eerste onderzoek bleek er warmteophoping te zijn tussen het plafond en het schoorsteenkanaal. Nadat alles onder controle was, bleek er verpakking van kleding tegen de pijp te hebben gelegen wat gesmolten was. Dit bleek ook de oorzaak van de brand te zijn.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek