Volledig scherm
De website van Pax © Screenshot

Fietstoertocht en voetbalwedstrijd afgelast na familiedrama Hengelo

HENGELO - De veldtoertocht van de Keiaosers uit Keijenborg komend weekend, gaat niet door. Reden is het plotselinge overlijden van clublid Ab en zijn vrouw Geke. Ze zijn vermoedelijk om het leven gebracht in hun huis in Hengelo. Hun zoon zit vast in verband met de gewelddadige dood van zijn ouders. 

Op Facebook meldt de toerclub met grote verslagenheid kennis genomen te hebben genomen van het drama. ‘Als gevolg van deze tragische gebeurtenis hebben wij besloten de Veldtoertocht Rondum de Mölle van komende zondag, 27 oktober 2019 vanuit de Veldhoek, te annuleren’, aldus het bericht.

Pax afgelast

Ook de wedstrijd van het vierde elftal van voetbalclub Pax uit Hengelo is afgelast. Op de website wordt uitvoerig stilgestaan bij het overlijden van vrijwilliger Ab. 

‘Pax is diep getroffen door het tragische overlijden van onze vrijwilliger Ab Meenink en zijn vrouw Geke. Ab maakte deel uit van de evenementencommissie, was sponsor en lid van de supportersvereniging en de Club van 50. Hij hield zich vanuit zijn professie met name bezig met de grafische vormgeving. Het Pax presentatiemagazine en het boek “50 jaar Pax Praat” zijn mede door hem tot stand gekomen. Zijn bijdrage, voornamelijk achter de schermen, was van grote waarde voor onze vereniging. Wij herinneren hem als een warme en gezellige persoonlijkheid. Ons medeleven gaat uit naar zijn familie en andere nabestaanden.’

Gedenkplek ingericht

In de hal van het clubhuis van Pax is een gedenkplek ingericht waar mensen hun medeleven kunnen betuigen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Monument met 104.000 stenen herdenkt  omgekomen joden in Achterhoek

    Monument met 104.000 stenen herdenkt omgekomen joden in Achterhoek

    WINTERSWIJK / GENDRINGEN - In zeven Achterhoekse gemeenten is eind januari het monument Levenslicht van kunstenaar Daan Roosegaarde te zien. Dat bestaat uit een cirkel met daarop honderden stenen die met lichtgevende inkt zijn bestreken. Daardoor lichten ze op in het donker, onder invloed van een uv-lamp. Elke steen staat symbool voor één joodse Achterhoeker, die tijdens de Duitse bezetting tussen 1940 en 1945 is afgevoerd en vermoord.

Achterhoek