Volledig scherm
Het voormalige pand van de Rabobank in Vorden © Google Street View

Gemeente Bronckhorst keurt derde supermarkt in Vorden goed

VORDEN - In het oude pand van de Rabobank in Vorden komt volgend jaar een derde supermarkt. Dit heeft de gemeente Bronckhorst woensdag bevestigd in een persbericht. Eerder was al bekend dat het gaat om een Coop-filiaal.

De gemeente Bronckhorst meldt dat de komst van de supermarkt aan de Zuthpenseweg ‘bijdraagt aan het economisch klimaat in het dorp en de versterking van het centrum van Vorden.’ Ze gaat er vanuit dat de supermarkt veel klanten trekt en ook de omliggende winkels hiervan van profiteren. Vorden kent al twee supermarkten, een Albert Heijn en een Aldi.

Milieuvriendelijk

De eigenaren van het pand, John en Monique van der Voort, zien het liefst een milieuvriendelijke Coop in het pand verschijnen. Zo willen ze bijvoorbeeld zuinige koelinstallaties en zonnepanelen gebruiken om energie te besparen. Ze moeten nog wel geduld hebben, want de verbouwing kan pas na 31 december 2019 starten. Dit omdat het huurcontract van de Rabobank per deze datum verlopen is. Ook zullen er nieuwe parkeerplekken verschijnen en wordt er ruimte vrijgemaakt voor de stalling van winkelwagentjes, deze zullen waarschijnlijk geplaatst worden op de hoek van de Zuthpenseweg met de Schoolstraat.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek