Volledig scherm
© Thinkstock

Gemeenten in onzekerheid over glasvezel in buitengebied

HENGELO - Bronckhorst, Oude IJsselstreek, Doetinchem, Montferland en Doesburg zijn zwaar teleurgesteld over de werkwijze van CIF, het bedrijf dat glasvezel aanlegt in het buitengebied.

Terwijl de aanleg in Winterswijk en Berkelland is gestart en Aalten en Oost Gelre goede hoop mogen hebben, zitten de andere genoemde gemeenten in onzekerheid. CIF heeft aangegeven voor september van dit jaar niets te kunnen zeggen over de planning en de aansluitkosten van glasvezel in het buitengebied. Dit tot grote teleurstelling van de gemeenten die geen toezeggingen hebben gekregen. Zij hadden verwacht dat CIF na de Oost-Achterhoek meteen verder zou gaan met de aanleg van glasvezel in de West-Achterhoek.

Frustrerend
Paul Seesing, wethouder van Bronckhorst en woordvoerder namens alle gemeenten (inclusief Lochem en Zutphen): „We zitten hier met een dubbel gevoel. We hadden een vervolgaanpak verwacht, maar hebben geen concrete toezeggingen gekregen en dat frustreert ons. Het blijkt eens te meer dat de markt grote moeite heeft met het realiseren van glasvezel in ons buitengebied.” De gemeenten gaan nu kijken hoe het verder moet.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek