Volledig scherm
PREMIUM
,,Høken is eigenlijk een mannending, daarom zijn de mannen in de meerderheid, maar ik voel me hier fijn. Het is relaxed en ontspannen’’, aldus een van de vrouwelijke aanwezigen. © Jan van den Brink

Gemoedelijkheid spat ervan af tijdens Høkersweekend in Zelhem

ZELHEM - Het bier gaat lustig rond vanuit Café de Tol, tijdens het Høkersweekend. In de pal ernaast gebouwde feesttent verdwijnt het in de kelen van de 2500 aanwezige fans van Normaal. En zo af en toe spat het gerstenat vanuit de glazen omhoog, om het enthousiaste publiek te besprenkelen als het weer naar beneden komt.

Niemand die zich eraan stoort; de gemoedelijkheid spat ervan af in Zelhem. Grootste gemene deler: mannen in spijkerbroek en zwart T-shirt, al of niet met opdruk, eind-vijftiger of jonge zestiger. Voor Randstedelingen wellicht wat ruig ogend volk, op het hoofd kalend, met soms lange manen waar de haarwortels het nog wel toelaten. Een bezoeker: ,,Ik nam een keer een jurist mee uit Rotterdam en heb tegen hem gezegd dat hij maar oude kleren aan moest doen vanwege al dat bier dat wordt gemorst”.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek