Volledig scherm
© Thinkstock

Gems-panden in Vorden verkocht

VORDEN - Het leegstaande bedrijfscomplex in Vorden dat jarenlang onderdak bood aan metaalbedrijf Gems is verkocht. Henk Vink, directeur van Vink Holding uit Barneveld, koopt het complex aan. Een deel ervan wordt verhuurd aan Staalplaat VerwerkingsTechniek (SVT) Nederland, een bedrijf dat nu nog in Brummen is gevestigd.

De fabriekshallen en kantoren die eerder toebehoorden aan het failliete Gems staan aan de Industrieweg, op het Vordense industrieterrein Werkveld. Het gaat om drie geschakelde hallen met kantoren, met een totale vloeroppervlakte van ruim 10.000 vierkante meter. De vraagprijs bedroeg zo'n 1,7 miljoen euro. Voor hoeveel geld het complex wordt overgedragen, is niet bekend.

Te groot
SVT Nederland gaat eind dit jaar een deel van de gebouwen betrekken, zegt directeur Luuk van Malenstijn. Volgens hem is het bedrijf te groot geworden voor het huidige onderkomen aan de Mercurisweg in Brummen. „In Vorden krijgen we ongeveer drie keer zo veel ruimte. We kunnen daardoor ook extra personeel aannemen. Begin volgend jaar willen we vanuit Vorden actief zijn.”

Andere huurders
SVT Nederland is gespecialiseerd in plasmasnijden, autogeen snijden, kantpersen en laskantbewerkingen. Het bedrijf is ruim 35 jaar geleden opgericht en levert halffabricaten. „We gaan niet alle ruimte die Gems heeft achtergelaten huren”, zegt Van Malenstijn. "Voor de overige bedrijfsruimte wordt nog naar andere huurders gezocht."

Metaalbedrijf Gems ging begin dit jaar voor de tweede keer failliet. Het bedrijf bestond sinds 1830 en was één van de belangrijkste werkgevers in Vorden.

Achterhoek