Windmolengeluid kan effect hebben op de gezondheid van direct omwonenden. Archieffoto uit 's-Heerneberg, dat uitkijkt op Duitse windmolens, ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Windmolengeluid kan effect hebben op de gezondheid van direct omwonenden. Archieffoto uit 's-Heerneberg, dat uitkijkt op Duitse windmolens, ter illustratie. © Jan Ruland van den Brink

GGD: ‘Windparken hebben via hinder en ongerustheid impact op gezondheid’

5 antwoordenHALLE/ DOETINCHEM - Twee Achterhoekse artsen, beiden uit Halle, waarschuwen dat windmolens funest zijn voor de gezondheid van mensen die dicht in de buurt wonen. Hoe zit dat eigenlijk? Vijf vragen én antwoorden.

19 reacties

 • Hendrikman

  10 maanden geleden
  U heeft 100% gelijk, de meeste reageerders hier kijken niet verder dan hun neus lang is en weten nog niet half hoeveel elektriciteit ter tegenwoordig nodig is. Een windturbine is een goede oplossing. Kop in het zand steken komen we geen steek verder mee, en Nederland loopt al vér achter. Nog even en we zijn compleet afhankelijk van het buitenland in onze energie voorziening. 
 • GeenWindmolensHierNl

  11 maanden geleden
  De Nederlandse media zijn bijna zonder uitzondering, ook al beweren ze van zichzelf onafhankelijk en neutraal te zijn, links georiënteerd en voor informatie veelal van de politiek afhankelijk. Dat legt voldoende uit waarom kritische berichtgeving over windturbines uitblijft. Deze krant heeft bijvoorbeeld nog steeds niet bericht over het kort geding drie weken geleden in Assen, hetgeen door Barendrecht tegen windmolens binnenkort wordt voortgezet.
 • de heer J. Zomers (68)

  11 maanden geleden
  In Duitsland zijn ze gestopt met de bouw van windmolens... het is gebleken dat omwonenden daar blijvend lichamelijk en geestelijk klachten van krijgen.Het is opvallend dat dit via de Nederlandse media niet bekend wordt gemaakt.
 • J.M. Horst

  11 maanden geleden
  Maar wat is dan de oplossing voor het energie vraagstuk?.
 • GeenWindmolensHierNl

  11 maanden geleden
  Trip kom = Trump kon....
 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  4

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.

Achterhoek