Windmolengeluid kan effect hebben op de gezondheid van direct omwonenden. Archieffoto uit 's-Heerneberg, dat uitkijkt op Duitse windmolens, ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Windmolengeluid kan effect hebben op de gezondheid van direct omwonenden. Archieffoto uit 's-Heerneberg, dat uitkijkt op Duitse windmolens, ter illustratie. © Jan Ruland van den Brink

GGD: ‘Windparken hebben via hinder en ongerustheid impact op gezondheid’

5 antwoordenHALLE/ DOETINCHEM - Twee Achterhoekse artsen, beiden uit Halle, waarschuwen dat windmolens funest zijn voor de gezondheid van mensen die dicht in de buurt wonen. Hoe zit dat eigenlijk? Vijf vragen én antwoorden.

19 reacties

 • Hendrikman

  6 maanden geleden
  U heeft 100% gelijk, de meeste reageerders hier kijken niet verder dan hun neus lang is en weten nog niet half hoeveel elektriciteit ter tegenwoordig nodig is. Een windturbine is een goede oplossing. Kop in het zand steken komen we geen steek verder mee, en Nederland loopt al vér achter. Nog even en we zijn compleet afhankelijk van het buitenland in onze energie voorziening. 
 • GeenWindmolensHierNl

  6 maanden geleden
  De Nederlandse media zijn bijna zonder uitzondering, ook al beweren ze van zichzelf onafhankelijk en neutraal te zijn, links georiënteerd en voor informatie veelal van de politiek afhankelijk. Dat legt voldoende uit waarom kritische berichtgeving over windturbines uitblijft. Deze krant heeft bijvoorbeeld nog steeds niet bericht over het kort geding drie weken geleden in Assen, hetgeen door Barendrecht tegen windmolens binnenkort wordt voortgezet.
 • de heer J. Zomers (68)

  6 maanden geleden
  In Duitsland zijn ze gestopt met de bouw van windmolens... het is gebleken dat omwonenden daar blijvend lichamelijk en geestelijk klachten van krijgen.Het is opvallend dat dit via de Nederlandse media niet bekend wordt gemaakt.
 • J.M. Horst

  6 maanden geleden
  Maar wat is dan de oplossing voor het energie vraagstuk?.
 • GeenWindmolensHierNl

  6 maanden geleden
  Trip kom = Trump kon....
 1. Man die babylijkje in 1973 vond, doet oproep aan moeder van baby Sem: ‘Gebruik de sleutel naar je bevrijding’
  PREMIUM
  4

  Man die babylijkje in 1973 vond, doet oproep aan moeder van baby Sem: ‘Gebruik de sleutel naar je bevrijding’

  LAAG-KEPPEL - ,,Ik ben geen priester of dominee", zegt Koos Gloudemans. Wel is hij de vinder van het babylijkje in 1973 in een bos bij Laag-Keppel. De moeder - een meisje van 17 jaar afkomstig uit een streng katholiek gezin - meldde zich twee dagen na de vondst van het kindje bij de politie. ,,Dat bevrijdde haar. Ik hoop dat de moeder van Sem deze sleutel naar bevrijding ook pakt.”
 1. Zo verloopt het vaccineren bij de GGD in Ede
  Play

  Zo verloopt het vaccineren bij de GGD in Ede

 2. Zware crash op de Veluwe tussen Ede en Apeldoorn
  Play

  Zware crash op de Veluwe tussen Ede en Apeldoorn

Achterhoek