Volledig scherm
PREMIUM
Met de plaatsing van de windreuzen van meer dan 200 meter hoog wordt het landschap in Bronckhorst te grabbel gegooid, vindt Bronckhorst Windturbinevrij. Foto ter illustratie. © Christine Wevers

Groeiend verzet tegen ‘windreuzen’ in Bronckhorst

HENGELO/ LAAG-KEPPEL - Het verzet van burgers tegen de mogelijke komst van twaalf 200 meter hoge windturbines in Bronckhorst breidt zich uit. Nadat eerder al omwonenden van natuurgebied ’t Zand bij Hengelo en inwoners van Keppel en Eldrik in actie kwamen, is er met Bronckhorst Windturbinevrij nu een derde actiegroep actief.

Bronckhorst Windturbinevrij heeft als doelstelling dat er helemaal geen windmolens komen in deze gemeente, zegt oprichter Minou van Dillen uit Hengelo. ,,Ons landschap is onze kernkwaliteit. Met de plaatsing van de windreuzen van meer dan 200 meter hoog wordt dat te grabbel gegooid”, zegt zij.

In de gemeentelijke Routekaart Bronckhorst Energieneutraal 2030 staat dat er twaalf windmolens kunnen komen, om te voldoen aan de energievraag. De turbines zijn het meest controversiële onderdeel van het plan om over iets meer dan 10 jaar een energieneutrale gemeente te zijn, beseft wethouder Paul Hofman. ,,Maar hoe hard we ook ons best doen en hoe graag we het willen, zonder windenergie kunnen we niet”, zegt hij.

Lees verder onder de foto.

Volledig scherm
Wethouder Paul Hofman in het solarpark in Hengelo. Volgens hem ‘kunnen we op korte termijn niet zonder windenergie’. © Theo Kock
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek