Een kantoor boven een woning heeft vlam gevat.
Volledig scherm
Een kantoor boven een woning heeft vlam gevat. © News United / 112 Achterhoek-nieuws

Grote brand in pand in Vorden geblust: lastige klus voor brandweer

UpdateIn een pand aan de Ruurloseweg in Vorden heeft vanochtend een grote brand gewoed. Een kantoor boven een woning stond in brand. Inmiddels het sein brand meester gegeven. De nabluswerkzaamheden gaan nog door. 

De brandweer rukte uit met drie blusvoertuigen, meerdere wagens voor waterwinning en een redvoertuig -ingezet voor het redden van personen op grotere hoogte- ter plaatse. Naast de brandweer was er ook een ambulance aanwezig.

Veel rookontwikkeling

Bij de brand kwam veel rook vrij. De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland adviseerde ramen en deuren te sluiten en de mechanische ventilatie uit te zetten. De brandweer probeerde met man en macht de brand onder controle te krijgen. Door de hitte en de rookontwikkeling van de brand was het een lastige klus. Nu de grootse vlammen zijn geblust gaat de brandweer delen van de dakconstructie openbreken om de smeulende delen goed te kunnen blussen.

Hoe de brand is ontstaan is nog onduidelijk. Daar wordt onderzoek naar gedaan. Ook is nog niet bekend gemaakt of er gewonden zijn gevallen. 

Achterhoek