Volledig scherm
© GinoPress B.V.

Grote verslagenheid in Zelhem na dood jongetje (4)

ZELHEM - „De impact van het ongeluk in Zelhem is enorm.” Dat zegt burgemeester Marianne Besselink van de gemeente Bronckhorst over het dodelijk overval in Zelhem gisteren. „De verslagenheid is groot.”

Bij een frontale botsing op de rondweg van Zelhem is gistermorgen een 4-jarig jongetje uit Stolwijk (bij Gouda) overleden. Zijn vader, moeder en zusje raakten gewond. Een 38-jarige Doetinchemmer, die met een gestolen auto op de verkeerde weghelft terechtkwam, werd na het ongeluk aangehouden.

Vakantie
Het gezin uit Stolwijk was na een week vakantie ’s ochtends net vertrokken bij bungalowpark Wolferswoud. Nadat ze slechts twee kilometer hadden gereden, volgde een frontale botsing met de Doetinchemmer, die vanuit de tegengestelde richting hoogstwaarschijnlijk wilde inhalen en op de verkeerde weghelft reed.

Diefstal
De man uit Doetinchem had de auto eerder die morgen onder bedreiging gestolen van een psycholoog die in opdracht van justitie bij hem op bezoek was. Dat zou te maken hebben met een zaak uit 2015 waarin de man wordt verdacht van bedreiging, mishandeling en rijden onder invloed.

Slachtofferhulp
De Doetinchemmer werd gisteren verhoord. Mensen die het ongeluk hebben gezien, krijgen slachtofferhulp.

Achterhoek