Volledig scherm
PREMIUM
Tonnie Wassink, deelnemer wegraces Hengelo. © theo kock persfotografie

Het kind van de Varsselring kijkt uit naar Hamove-soep

VrijdaginterviewHij is een kind van de Varsselring. Vlakbij de Boschbocht staat de boerderij waar Tonny Wassink (56) opgroeide. De Hengelose wegraces zijn deel van zijn leven.

Wat zijn jouw eerste herinneringen aan de races op de Varsselring? 
,,Bij de allereerste races eind jaren 60 was ik een jochie van een jaar of 7. Voor mij en de buurjongens was het elk jaar weer een grote belevenis. We liepen al de hele week rond in het rennerskwartier, kregen stickers van de rijders en speelden op de tribunes. Op zondag waren er in die jaren meer dan vijftienduizend bezoekers. Sommigen kwamen de avond van tevoren al aan en sliepen bij ons in de hooiberg.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Voor 3,40 gulden per week werken aan de bouw van de tram in Baak

    Voor 3,40 gulden per week werken aan de bouw van de tram in Baak

    VELSWIJK - Drie gulden en veertig cent was het weekloon dat Bernhard de Vrugt in de jaren dertig van de twintigste eeuw verdiende bij de aanleg van de Zutphen-Emmerikse tram. Zijn schoondochter Diny de Vrugt-Driessen zag het artikel in De Gelderlander over twee mannen die hebben gezorgd dat er in Baak een stukje originele rails is teruggebouwd. Ze nam contact op met de redactie. ,,Ik heb nog originele foto's van de aanleg.’’ Wij zochten haar op.

Achterhoek