Volledig scherm
Nieuwe wijk met energieneutrale huizen in Hoog-Keppel © DG

Hoog Keppel dient aanvraag in voor nieuwe, duurzame wijk voor jongeren en senioren

HOOG-KEPPEL - Voor de nieuwe woonwijk Hessendaal in Hoog-Keppel is een officiële aanvraag ingediend bij de gemeente Bronckhorst. Er zijn inmiddels 55 belangstellenden voor de 24 energieneutrale woningen,  bestemd voor jongeren en senioren.

 ,,Na een gesprek met wethouder Blaauw vorige week zijn we gematigd positief", meldt  voorzitter Johannes Arets  van Dorpsraad Keppel & Eldrik.  ,,De wethouder had oog voor het integrale karakter van het plan dat meer beslaat dan enkel het bouwen van nieuwe woningen en appartementen.” Doel is het stroomgebruik van de dorpen in 2030 volledig duurzaam en zelfvoorzienend te hebben door zonnepanelen op daken. De 24 nieuwe woningen in Hoog-Keppel worden sowieso energieneutraal.

Voormalige voetbalvelden

 De gemeente moet als eigenaar van de grond van de voormalige H&K voetbalvelden en de oude dorpsschool nog akkoord gaan met de  overdracht van beide percelen en toestemmen in een woonontwikkeling. ,,Belangrijk is dat nu meer dan 55 personen zich hebben ingeschreven", zegt Arets. Zowel als instromer (leeftijd tot 35 jaar) als doorstromer (leeftijd vanaf 55 jaar). De gemeente zal binnen 5 weken op de aanvraag reageren.

De projectorganisatie  heeft vast een eerste oriëntatiebijeenkomst vastgesteld op woensdag 18 december om 16 uur in sportcafe Heerlijkheyd in Hoog-Keppel. Tijdens deze bijeenkomst worden de uitgangspunten voor de Hessendaal nieuwbouwobjecten verduidelijkt. Iedereen die zich heeft ingeschreven als geïnteresseerde voor een woning of een appartement in het Hessendaal-plan is uitgenodigd voor deze bijeenkomst.

Achterhoek