Volledig scherm
© Thinkstock

'Huishoudelijke hulp Bronckhorst voldoet aan alle eisen'

HENGELO - Volgens wethouder Antoon Peppelman (PvdA) voldoet de huishoudelijke hulp in Bronckhorst aan alle eisen en zijn veel inwoners tevreden over de hulp. Hiermee reageert hij op Klaas Vos van de lokale SP-werkgroep, die zich afvraagt wanneer de gemeente haar beleid op het gebied van huishoudelijke hulp aanpast.

Eerder dit jaar concludeerden de Centrale Raad van Beroep en de rechtbank dat Bronckhorst de huishoudelijke hulp voor mensen met een zorgvraag niet juist toekende.

Interim-beleid
De gemeente kende de hulp niet in uren toe, maar werkte volgens het principe dat de zorgvrager een 'schoon en leefbaar huis' moest krijgen. Uiteindelijk besloot Bronckhorst om zorgvragers alsnog een bepaald aantal uren huishoudelijke hulp te geven. Peppelman spreekt van een interim-beleid, begin volgend jaar wordt de definitieve koers bepaald.

Rupsje Nooitgenoeg
Klaas Vos van de SP-werkgroep in Bronckhorst vraagt aandacht voor mensen waarbij de huishoudelijke hulp nog niet in uren is uitgedrukt. Dit zijn inwoners die vóór 1 januari 2015 een indicatie hebben gekregen en niet om een herindicatie hebben gevraagd.

Dat volgens Vos in alle gevallen ook 'deskundige onderbouwing' ontbreekt, is bij Peppelman in het verkeerde keelgat geschoten. „Rupsje Nooitgenoeg", zo typeert hij de opvattingen van de SP, die niet in de gemeenteraad zit. „Mensen die niet tevreden zijn, hoeven ons maar te bellen en ze krijgen een herindicatie."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Achterhoek