Volledig scherm
PREMIUM
Repetitie van ‘Niks is wat ut lik’. Opvallend is het grote aantal jongeren in de spelersgroep. © theo kock persfotografie

Humor en heibel in Hummelo: openluchtspel staat voor de deur

HUMMELO - Om de twee jaar komen vanuit de hele regio liefhebbers naar Hummelo voor het openluchtspel. De bezoekers kunnen een verhaal vol humor verwachten.

Op het binnenterrein van de net gerestaureerde houtloods op landgoed Enghuizen, een van de mooist denkbare locaties in Hummelo, staan Tonnie Smeitink en Gerrit Harenberg weer lekker met elkaar te soebatten. Ze spelen de opa en oma van een familie die leeft van een garagebedrijf. Ze zijn de bron van tal van verwikkelingen in een stuk dat ongetwijfeld niet voor niks de titel Niks is wat ut lik heeft. Het is een van de eerste scènes in het openluchtspel, dat deze maand in augustus met vijf uitvoeringen weer honderden toeschouwers vermaakt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek