Volledig scherm
Erwin Wolsink in de hal van het museum. Foto: Jan van den Brink

In de leer bij prinses Irene om Natuurwijzer te worden

HALLE-HEIDE - Er is veel te zien maar ook van alles te beleven in het nieuwe cultuurhistorische natuurmuseum in Halle-Heide. Dankzij Erwin Wolsink die in de leer ging bij prinse Irene. Wolsink volgde een training bij het Natuurcollege van prinses Irene en bij de Stichting Natuurwijs en mag zich nu professioneel Natuurwijzer noemen.

Eén van de 110 die er in Nederland zijn.

Natuurervaringen
Ze worden vaak ingeschakeld door scholen om met kinderen de natuur in te gaan. Achterliggende gedachte is dat ze hierdoor betrokken raken bij de natuur wat op de lange termijn de basis kan zijn voor een duurzame samenleving. Vanuit het nieuwe museum waar naast natuur ook aandacht is voor de ontginningsgeschiedenis van Halle-Heide, gaat Wolsink ook met wandelaars op pad om nieuwe natuurervaringen op te doen. „Bomen knuffelen is er niet bij. Wel de gedachte dat we als mens niet boven de natuur of aan de top van de voedselketen staan maar er onderdeel van zijn", zegt Wolsink.

Meer over het museum en Erwin Wolsink in De Gelderlander van woensdag 11 januari, editie Achterhoek, of bekijk de e-paper.

Achterhoek