Volledig scherm
PREMIUM
Kunst langs de Kunstwandelroute in Hummelo. © Jan Ruland van den Brink

In Hummelo kun je 2,5 kilometer lang wandelen langs kunst en poëzie

fotoserieHUMMELO - Wandelen langs kunst, luisteren naar poëzie. Dat is de twintigste editie van de Kunstwandelroute in Hummelo.

Volledig scherm
Kunstenaars leggen de laatste hand aan een kunstwerk. © Jan Ruland van den Brink

Ruud Kaper en Jan Opdam hebben stevige schoenen aangetrokken. De twee vrijwilligers lopen samen de 2,5 kilometer lange kunstroute waar kunstenaars de laatste hand leggen aan hun kunstwerken.

In totaal staan er ruim dertig objecten van zowel amateurs als professionals langs de route. ,,We begonnen klein in 1999 met alleen wat amateurkunstenaars’’, zegt Kaper, die zelf ook exposeert. ,,Toen liepen we nog door de blubber. Tegenwoordig is het pad prima te bewandelen.’’

De Kunstwandelroute in Hummelo, een initiatief van kunstenaarsnetwerk Het Web, is een begrip in de Achterhoek. Vorig jaar trok de zeven weken durende openluchtexpositie 14.000 bezoekers. Speciaal voor deze twintigste editie heeft de projectgroep twintig collages met foto’s uit voorgaande jaren afgebeeld op doorzichtige panelen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek