Volledig scherm
PREMIUM
Jan Rigterink en zijn vrouw Anneke. © theo kock

Jan (73) is mantelzorger van zijn Anneke: ‘Ze is niet dood, toch ben ik half weduwnaar’

VORDEN - Jan Rigterink (73) is mantelzorger van zijn vrouw Anneke. Thuiszorg was niet nodig, dankzij de hulp die hij kreeg in zijn dorp. En hij werd enorm geholpen door het computerprogramma Myinlife. Deel 4 in een serie over dementie.

‘Mijn vrouw Anneke (68) is kort geleden verhuisd, naar een gesloten afdeling van De Lindenhof, een verpleeghuis hier in Vorden. Ik moest de verhuizing met een formulier officieel doorgeven aan de gemeente. Mevrouw gaat daar wonen, meneer blijft thuis. Dat was wel vreemd om in te vullen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Monument met 104.000 stenen herdenkt  omgekomen joden in Achterhoek

    Monument met 104.000 stenen herdenkt omgekomen joden in Achterhoek

    WINTERSWIJK / GENDRINGEN - In zeven Achterhoekse gemeenten is eind januari het monument Levenslicht van kunstenaar Daan Roosegaarde te zien. Dat bestaat uit een cirkel met daarop honderden stenen die met lichtgevende inkt zijn bestreken. Daardoor lichten ze op in het donker, onder invloed van een uv-lamp. Elke steen staat symbool voor één joodse Achterhoeker, die tijdens de Duitse bezetting tussen 1940 en 1945 is afgevoerd en vermoord.

Achterhoek