Volledig scherm
PREMIUM
Starters in Steenderen en Zelhem hebben aannemers gevonden en kunnen eind dit jaar of begin volgend jaar aan de slag. © Robin Utrecht

Jongeren kunnen eindelijk eigen huis bouwen in dorpen Bronckhorst

STEENDEREN/ ZELHEM - Jongeren uit Bronckhorst kunnen op korte termijn beginnen met het bouwen van een huis in hun eigen dorp. Na bijna anderhalf jaar voorbereiding hebben starters in Steenderen en Zelhem toch aannemers gevonden en kunnen ze eind dit jaar of begin volgend jaar aan de slag.

,,We zijn blij dat er nu eindelijk duidelijkheid is en we stappen kunnen gaan zetten met de aannemer”, zegt Lars Uyttenboogaart van de startersgroep in Zelhem. Hier gaat Klaassen Groep uit Dinxperlo veertien huizen bouwen op het terrein van de voormalige Schildersoordschool. Voor tien huizen is al een koper, voor de overige vier verwacht Uyttenboogaart ook snel belangstelling nu de aannemer bekend is. De bouw begint naar verwachting al eind dit jaar.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. In Oost Gelre drinkt één op de tien ‘overmatig’; Doetinchemmers houden zich in

    In Oost Gelre drinkt één op de tien ‘overmatig’; Doetinchem­mers houden zich in

    LICHTENVOORDE/ DOETINCHEM - Oost Gelre, Bronckhorst, Berkelland en Oude IJsselstreek behoren tot de top twintig van Gelderse gemeenten waar procentueel gezien de meeste mensen wonen die ‘overmatig’ alcohol drinken. Dat blijkt uit een onderzoek van de website Afkickkliniekwijzer. Overmatig drankgebruik betekent voor volwassen mannen dat ze meer dan 21 glazen alcohol per week drinken. Bij vrouwen gaat het om meer dan veertien glazen.

Achterhoek