Jongeren uit het dorp gaan voor bij toewijzen van huizen in Halle

HALLE - Jongeren die willen terugkeren of blijven wonen in Halle, krijgen voorrang bij het toewijzen van vijf huizen in de Haverstraat, die in korte tijd op de markt komen. De woningen gaan naar mensen uit het dorp zelf of die duidelijk aanwijsbare banden hebben met Halle.

Volledig scherm
Jongeren uit Halle krijgen voorrang bij het toewijzen van woningen in het dorp. © ProWonen

Het gaat om drie woningen die worden verhuurd door ProWonen, en nog eens twee huizen die de woningcorporatie verkoopt. ProWonen wil jongeren uit Halle als eerste de kans geven om op de huizen te reageren, zodat ze in het dorp kunnen blijven wonen. ,,Het vrijkomen van zoveel woningen tegelijk biedt mogelijkheden. We hopen dat het jongeren enthousiast maakt om hier te gaan wonen”, zegt woonconsulent Judith ten Have.

De woningcorporatie besluit dit nadat uit het woononderzoek van afgelopen zomer in Halle duidelijk werd dat jongeren graag in Halle willen blijven wonen, maar daarvoor weinig mogelijkheden zien doordat er amper passende woonruimte beschikbaar is.

Met het vrijkomen van de huur- en koopwoningen verandert dat en komen er voor het eerst in lange tijd in Halle huizen vrij voor jongeren, die vaak een beperkt huur- of koopbudget hebben.

ProWonen houdt donderdag 28 november een inloopbijeenkomst in dorpshuis De Korenaar, van 19.00 tot 20.00 uur. Hier kan iedereen zien om welke huizen het precies gaat en wat de huur- en koopprijzen zijn. Bij de koopwoningen wordt ook verteld of er eventuele verbouwingen nodig zijn en wat hiervan de kosten zijn. Als er vanuit Halle geen belangstelling is voor de koophuizen, krijgen mensen van buiten het dorp de kans deze te kopen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek