Jopie Cloo (89) wilde nog één keer het gras van de golfbaan ruiken

videoHOOG-KEPPEL - Ze wilde zo graag 'nog een keer het gras van de golfbaan ruiken'. En dus was Jopie Cloo uit Zevenaar vrijdagmiddag te gast op de baan van de Keppelse Golfclub in Hoog-Keppel. Ze beleefde er, in haar eigen woorden, een 'geweldige dag'. 

Jopie Cloo wordt volgende maand 90. Ze heeft veel gegolfd in haar leven. Maar nu gaat dat niet meer. Ze kan niet meer lopen en woont in verpleeghuis De Liemerije in Didam. 

Snotneuzen

Volledig scherm
Jopie Cloo: ,,Ik weet zeker, als ik vanavond in mijn bed lig en deze dag nog eens overdenk, dat ik dan huil.’’ © DE GELDERLANDER

Wanneer ze is begonnen met golfen, weet ze niet meer. ,,Lang geleden. Ik was een van de eerste vrouwen die ging golfen. Ik was altijd een van de eerst snotneuzen in Zevenaar, als er iets nieuws was deed ik mee. En als ik het niets vond, kraakte ik het af’’, lacht mevrouw Cloo. 

Ze maakt het ene grapje na het andere. Maar ze laat ook haar kwetsbare kant zien. ,,Wat een lieve en hartelijke mensen hier. Het is fantastisch. Ik hoor er weer eventjes bij. Ik weet zeker, als ik vanavond in mijn bed lig en deze dag nog eens overdenk, dat ik dan huil.’’

Volledig scherm
Jopie Cloo geniet op de golfbaan. © DE GELDERLANDER
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek