Volledig scherm
Kaarten voor het concert van Normaal op 30 mei 2019 worden voor hoge prijzen doorverkocht via Marktplaats. © screenshot

Kaarten concert Normaal voor honderden euro's doorverkocht

HUMMELO/ LOCHEM - Kaartjes voor het eenmalige concert dat Normaal volgend jaar in Lochem geeft, worden voor honderden euro's doorverkocht op het internet. 

Op doorverkoopwebsite Viagogo worden de tickets verkocht voor 99 tot 195 euro per stuk. Ook op Marktplaats zijn dit weekend voor hoge bedragen kaarten aangeboden. Iemand bood duizend euro voor vijf kaarten. De originele prijs van de kaarten was 44 euro per stuk. 

De officiële verkoop voor het concert Olderwets Høken, dat op Hemelvaartsdag (30 mei) wordt gegeven, startte vrijdagochtend. Binnen een paar minuten waren alle 17.500 kaarten verkocht. Ook de kaarten die op donderdag voor de fanclub van de Achterhoekse band, Het Anhangerschap, in de verkoop gingen, waren binnen anderhalf uur uitverkocht.

Oplichters

Volledig scherm
Kaarten voor het concert van Normaal worden voor hoge prijzen aangeboden op Marktplaats. © screenshot

Concertorganisator Mojo, die de kaarten verkocht, vindt het heel vervelend dat er kaarten voor hogere prijzen worden doorverkocht, maar zegt niets te kunnen doen. ,,Dit mag, wettelijk gezien”, zegt woordvoerster Alexandra Garton. ,,Helaas zien we het gebeuren bij alle concerten die populair zijn.”

Fans reageren op de fansite van Facebook boos op de ‘oplichters’ die de kaarten tegen hoge prijzen te koop aanbieden. Veel fans hadden graag kaarten gekocht, maar waren te laat. 

Niet iedereen neemt het zwaar op. Facebookgebruiker Henriette stelt aan de andere fans die geen kaart hebben voor om toch naar Lochem te komen. ‘Laten we 30 mei allemaal naar Lochem gaan en een feestje bouwen buiten het terrein, ben dan wel benieuwd hoeveel er binnen zijn en hoeveel buiten het terrein.’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek