Volledig scherm
De kajakkers onderweg, ergens voor de Atlantische kust. © PR

Kajakkend trio 2000 kilometer onderweg voor ziekte van Batten

HENGELO - De uit Hengelo afkomstige Feike van Weperen, die eind augustus met twee vrienden vertrok voor een 5500 kilometer lange kajaktocht, is inmiddels gearriveerd aan de oostkust van Italië. Het drietal heeft er nu 2000 kilometer op zitten.

„De Noordzee is getrotseerd, en via de rivieren de Saône en de Rhône zijn we aangekomen bij de Middellandse Zee. De kajaks hebben we in totaal 185 keer uit het water gehaald bij de sluizen in Midden Frankrijk", aldus Van Weperen.

Storm
Hij zet met Willem Leeffers en Fenna Bergsma zijn tocht voort. „Op dit moment zitten we verplicht een paar dagen stil vlakbij Marseille vanwege een storm uit het zuidoosten. Zodra deze is gaan liggen gaan we verder."

Ziekte van Batten
Het drietal heeft inmiddels 6.500 euro opgehaald om onderzoek naar de ziekte van Batten te financieren. In de komende maanden willen ze nog 10.000 euro bij elkaar peddelen om het streefbedrag van 16.500 euro voor het beoogde onderzoek te halen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek