Volledig scherm
Aan weerszijden van de Kruisbergseweg bij Keijenborg worden nieuwe bushaltes gebouwd. © Google Streetview

Keijenborg krijgt bushalte 2.0: met fietskluis, oplaadpunt en carpoolstrook

KEIJENBORG - Keijenborgers kunnen eind juni gebruik maken van een heuse ‘bushalte van de toekomst’. Het Achterhoekse dorp krijgt als eerste in Gelderland de zogeheten bushalte 2.0. Zo komen er onder andere fietskluizen, oplaadpunten voor e-bikes en een kleine carpoolplaats.

Volgens de provincie Gelderland moet de nieuwe halte ‘een voorbeeld zijn voor toekomstige bushaltes voor de hele provincie’. Maandag 3 juni wordt begonnen met de aanleg van de twee haltes aan weerszijden van de rondweg, die een maand duurt. Vanaf 22 juni moeten de nieuwe haltes te gebruiken zijn.

Onveilig en gevaarlijk

De nieuwe haltes vervangen de huidige abri’s aan de rand van het dorp en daar is niet iedereen blij mee: dorpsbewoners moeten nu over de Kroezerijweg lopen om bij de bushaltes te komen, maar door het ontbreken van een voetpad is dit onveilig. Ook ontstaan er ’s avonds gevaarlijke situaties, omdat de weg matig verlicht is.

De provincie zit er, met vervoerder Arriva, echter alleen maar voordelen in: buslijn 51 hoeft niet meer door de kern en daardoor verbetert de aansluiting op de treinen in Doetinchem en Vorden. ‘Door de routewijziging gaan meer dan zeshonderd reizigers erop vooruit qua reissnelheid en comfort’, schreef vervoerder Arriva al eerder.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek