Boerenactievoerder Rutger van Lier, verkleed als koning Willem-Alexander, wordt verwijderd door de politie bij de ingang aan de Bezuidenhoutseweg van paleis Huis ten Bosch tijdens de actie van boerenactiegroep Farmers Defence Force (FDF). Met de actie, die Code Oranje heet, willen de boeren voorkomen dat de Tweede Kamer instemt met de stikstofplannen van het kabinet.
Volledig scherm
PREMIUM
Boerenactievoerder Rutger van Lier, verkleed als koning Willem-Alexander, wordt verwijderd door de politie bij de ingang aan de Bezuidenhoutseweg van paleis Huis ten Bosch tijdens de actie van boerenactiegroep Farmers Defence Force (FDF). Met de actie, die Code Oranje heet, willen de boeren voorkomen dat de Tweede Kamer instemt met de stikstofplannen van het kabinet. © ANP

‘Koning’ Rutger drie kwartier vastgehouden door politie, boerenactievoerder uit Halle heeft ‘dag van mijn leven’

DEN HAAG / HALLE - De koning die drie kwartier in een ME-bus wordt vastgehouden door de politie. Onvoorstelbaar? Rutger van Lier uit Halle kroop vandaag tijdens de boerenacties in de huid van de koning en kreeg het te stellen met de dienstdoende agenten.

8 reacties

 • KERKHOFF

  1 maand geleden
  Geen vrije tijd maar pure noodzaak. Als ze het met die tour tochtjes het niet redden krijgen ze heel veel vrije tijd en een schaatsbaan bij de gemeentelijke sociale dienst. Van 80 urige werkweek bevorderd naar thuiszittende uitkeringstrekker. En daar mag de NL politiek trots op zijn dat ze dat toch maar weer hebben bereikt.
 • Eelco .

  2 maanden geleden
  Als ik later groot ben, wil ik ook boer worden. Blijkbaar heel veel vrije tijd om steeds maar weer toertochtjes met de trekker te maken.......
 • Kingzman

  2 maanden geleden
  Waarom? Halveren die veestapel.
 • JG dijk

  2 maanden geleden
  Dan had hij weer gedaan, maar was wel humor geweest:-)
 • Joris

  2 maanden geleden
  Het zou wel mooi zijn geweest als koning Willem even aan de deur had gestaan en de boeren succes had gewenst...   ;-)
 1. Studenten willen meer te zeggen hebben over coronaregels
  Play

  Studenten willen meer te zeggen hebben over coronare­gels

 2. Bouwvakkers onwel door ongeluk op zandafgraving Spijk
  Play

  Bouwvak­kers onwel door ongeluk op zandafgra­ving Spijk

Achterhoek