Volledig scherm
Met de dorpsklepper laat hij van zich horen.

Koskamp wil kleine kernen in Achterhoek weer tot leven brengen

HENGELO - Hoe breng je leven in een dorp? Henk Koskamp gaat met een ouderwetse dorpsklepper rond en nodigt mensen uit in een leegstaand pand. „Het levert altijd iets op”, zegt hij. „Want ook een glimlach is winst.” Hij schenkt er thee, serveert broodjes en brengt mensen samen. „De eigenaar gaf me toestemming het pand te adopteren tot er een koper is", zegt hij.

Zijn doel is samen met inwoners oplossingen bedenken voor vragen die al langer rondzingen: 'Wat doen we met dat verwaarloosde plantsoen' of 'Hoe gaan we het al jaren leegstaande raadhuis benutten'.

Doel
Met zijn Graaf Otto Coöperatie die hij speciaal voor dit doel oprichtte, is de in Zutphen woonachtige Koskamp vooral in het Oosten van Gelderland actief. Lang geleden in een eerder leven hield Koskamp, die weg- en waterbouw in Delft studeerde, zich met heel andere dingen bezig. Maar hij moest zijn baan opgeven en kwam in de wao terecht. „Ik word betaald door werkend Nederland. Daarom wil ik zolang het nodig is toch een bijdrage leveren aan de samenleving."

Meer over Henk Koskamp in De Gelderlander van dinsdag 10 januari, editie Achterhoek, of bekijk de e-paper.

Achterhoek